Tavaly januárban nyitotta meg kapuit a humán reprodukciós központ, az intézmény családbarát programjának részeként. Az ellátotti kör elsősorban Kaposvár és a térség gyermekvállalási gondokkal küszködő családjai, de az ország távolabbi pontjairól érkezőket is készséggel fogadják. A kiváló, tapasztalt szakmai csapat mellett a legmodernebb infrastruktúra és eszközpark a garancia a térítésmentes ellátás kiemelkedő színvonalának biztosításához.

Várólista nélkül, a társadalombiztosítás által finanszírozva – mely a gyógyszertámogatásra is kiterjed – történnek a meddőségkezelési eljárások, amelyeket öt alkalommal vehetnek igénybe a 45 év alatti meddő párok. A beavatkozást részletes előkészítési folyamat és kivizsgálások sora előzi meg, mely szintén térítésmentesen, a kórházban történik.

Az egy évvel ezelőtti nyitás után megkezdődtek a konzultációk és a kivizsgálások a jelentkező pároknál, majd április elején megtörténtek az első beültetések. A program eredményességét mi sem jelzi jobban, mint az, hogy 2018. december 28-án megszületett az első ikerpár, akiket néhány nap eltéréssel további két lombik-baba követett.

Az elmúlt évben több mint 700 páciens kezelését végezték el a központban Dr. Mánfai Zoltán és Dr. Wilhelm Ferenc irányításával, és folyamatosan várható a további gyermekáldás a közeljövőben.

A főképünk illusztráció!

Címkék: lombik, baba, egészségügyi anyagok, kaposvár