A didergő király történetét is felolvasták az önkéntesek csütörtökön a Siófoki kórház gyermekeinek. A mesés délelőtt olyan jól sikerült, hogy még a lábadozók is örömmel vettek kezükbe egy-egy könyvet.

Mosdóson is mozgalmas volt a délután. Itt a Taszári általános iskolások egy magyar népmesecsokorral és közös énekléssel kedveskedtek a lábadozóknak.

Az önkéntesek kedvenc könyvei, történetei a kaposvári kórházban is előkerültek. Itt nemcsak advent idején, hanem egész évben több mint 50 önkéntes tevékenykedik.

- Felkeresik a betegeket, és segítő beszélgetéssel, meghallgatással fordulnak a betegekhez, ami hozzájárul a gyógyulásukhoz, megnyugvást jelent nekik bármilyen témában. Ez főleg a nehéz helyzetben lévő daganatos betegnél rendkívül sokat segít - mondta a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház ápolási igazgatója, Dr. Héra Eszter.

A megye öt településén egyetemisták és kisdiákok olvastak fel meséket, novellákat a kórházakban lábadozóknak.
A megye öt településén egyetemisták és kisdiákok olvastak fel meséket, novellákat a kórházakban lábadozóknak.

Az önkéntes programokhoz Kaposvár városa gyakran csatlakozik.

- Hálás köszönet azoknak az önkénteseknek, akik egész évben segítik akár a kórházba, rendelőintézetekbe, óvodákba mentek vagy akár a Kutyatárnak tudnak segíteni - árulta el Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere.

A tegnapi felolvasó délutánokat a Somogy Megyei Család Esélyteremtő és Önkéntes ház az Új Nemzedékkel közösen szervezte meg.

- Az egyik legnehezebb feladat. Több nehéz feladat is van de ezt azért emelném ki, hiszen itt térítésmentesen, teljesen ingyenesen jönnek, és ezért az idejüket nehezen áldozzák fel erre - mondta a Somogy Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház irodavezetője, Bontovics Balázs.

Az önkéntesség világnapján öt településen volt kórházi, rendelőintézeti felolvasás: Kaposváron, Mosdóson, Nagyatádon, Siófokon és Marcaliban.

Címkék: felolvas, önkéntes, kórház, egészségügyi anyagok