Az elismerést Borhi Zsombor alpolgármester vette át kedden délben Brüsszelben, a bizottság és az Európai Fogyatékossági Fórum által szervezett konferencián és díjátadó gálán.

Egyenlő hozzáférést kell biztosítani a városi léthez a fogyatékkal élőknek, ez a gondolat hívta életre az Európai Bizottság Acces City-díjait, amelyet immáron kilencedik alkalommal ítéltek oda azon európai városoknak, amelyek élen járnak az akadálymentesítésben. 52 pályázó város közül Kaposvár, a hollandiai Breda, a franciaországi Evreux, a lengyelországi Gdynia és a spanyolországi Vigo került az idei díjazottak közé.

A városunk akadálymentesítéséért végzett munkát különdíjjal jutalmazta a zsűri. Az elismerést Marianne Thyssen biztos adta át Borhi Zsombornak. Kaposvár alpolgármestere felszólalásában köszönetet mondott a város fogyatékkal élőket képviselő szervezeteinek és polgárainak, azoknak, akik segítenek mindenki számára elérhető, jobb településsé tenni Kaposvárt.

Városunk a pályázatában kitért a közterületeken, a közlekedésben és a turizmus területén eddig végrehajtott számos kezdeményezésére, a közintézmények akadálymentesítésére, mindezeken túlmenően pedig vázolta a jövőbeli terveit is.

Az ünnepélyes átadón részt vett Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős biztos is.

Címkék: fogyatékos, akadálymentesítés, esélyegyenlőség, különdíj, város, egészségügyi anyagok, Kaposvár