Ezer pedagógus és kétezerötszáz gyermek. Ennyi embert von be az a program, amely a fogyatékkal élők fejlesztését célozza Kaposváron és környékén.

A Bárczi Gusztáv Módszertani Központban számos eszköz segíti a gyerekek tanítását. Pályázati forintokból hamarosan az ottani eszközpark is megújulhat.

A Bárczin kívül a Duráczky, a pedagógiai szakszolgálat, illetve a barcsi és a nagyatádi sérültekkel foglalkozó intézmény vesz részt a programban.

Ennek célja az utazó gyógypedagógiai hálózat és a szakszolgálati ellátás további fejlesztésével a többségi óvodák és iskolák munkájának segítése. Ezen túl a súlyosan, halmozottan sérült fiatalok ellátásának bővítése.

- 960 pedagógus érintett benne, új módszertanok kerülnek kidolgozásra. Reméljük, hogy az intézményeink ezen a területen nagyon sikeresek lesznek - tette hozzá Stickel Péter, a Kaposvári Tankerületi Központ igazgatója.

Kaposvár polgármestere, Szita Károly azt kérte a szakemberektől, hogy az 500 millió forintos forrást a lehető leghatékonyabban használják fel.

Az Együtt-működik elnevezésű kétéves programban a sérültek munkába állását is segítenék.

Címkék: kaposvári tankerületi központ, együtt-működik, program, egészségügyi anyagok