Számos helyszínen és formában népszerűsíti az egészséges életmódot a Kaposi Mór Oktató Kórház Prevenciós és Egészségfejlesztési Irodája. Ha kell vízi tornát tart a Virágfürdőben vagy éppen szűrést a Nagypiacon.

Az iroda 10 éves fennállása alatt több száz rendezvényt szervezett a kaposváriaknak, sőt egy országosan egyedülálló programot is kidolgoztak.

- Az egyik a komplex módon kidolgozott szűrőprogram, amit sehol máshol az országban nem végeznek ilyen formán. Azt jelenti, hogy a mammográfiás emlőszűrés mellett a meghívottak ugyanazon a napon előre leszervezve a háziorvosokkal megyei szűrési koordinátorokkal kórházi osztyályokkal együtt részt vehetnek méhnyakrákszűrésen és tüdőszűrésen is - mondta Szörényiné Ványi Gabriella, a Kaposi Mór Oktató Kórház prevenciós és egészségfejlesztési irodavezető, 

null

Dr. Moizs Mariann, a kórház főigazgatója egy mai fórumon azt mondta: a következő 10 évben még több embert szeretnének elérni az egézségfejlesztés terén. 

- A kaposváriak egészége a legfontosabb, éppen ezért hamarosan elkezdődik az a kaposvári egészségprogram, amely azt szeretné elérni, hogy 2030-ra a legegészségesebb magyar város legyen a somogyi megyeszékhely - jelentette be ma Szita Károly, polgármster. - Olyan programot kezdeményezek amely épít a teléjesen megújult gyógyító európai infrastruktúránkra, kórházunkra és rendelőinkre, orvosainkra, szakdolgozóinkra.

A kaposváriak egészségét szolgálja a 185 milliárd forintos Németh István Program több beruházása, számos iskolai és városi kezdeményezés és például a Kortalan Torna is.

Címkék: prevenciós iroda, 10 év, kórház, egészségügyi anyagok