A bank munkatársai az intézményben ismerkedtek az ott élőkkel és dolgozókkal. A rövid ismertető után végigsétáltak a főleg szenvedélybetegeket gondozó részlegen. A pénzintézet minden évben több helyi hátrányos helyzetűekkel foglalkozó szervezetet, intézményt támogat.

"Ez már hagyomány, voltunk például a Gyöngyfa Napközi Otthonban. Tavaly a Borostyánvirág Anyaotthonban és ezt folytattuk, most a töröcskei látogatással. Számunkra az a fontos, hogy olyanokhoz is eljussunk, akik tényleg erre rászorulnak és személyesen is részt vegyünk ezekben a programokban." - árulta el Péter Dániel, az OTP Bank Kaposvári Fiókvezetője.

otp rehab

A bank sporteszközöket vásárolt az itt élők számára és kutyaterápiával segíti a szocializálódást. Az intézményben ugyanis főleg szenvedély-, személyiségzavaros és szorongásossal küzdő betegekkel foglalkoznak. Számukra a különböző terápiák nagyon fontosak.

"Betegeink nagy része szociálisan, egzisztenciálisan is érintett. És ehhez köthetően is és a terápiák miatt is úgy gondolom, hogy nagyon fontos egyrészt maga a támogatás, másrészt az az attitűd, hogy más csoportok és közösségek megsimerjék a munkánkat, hogy hogyan működünk. Fontos ennek a nyilvánossá tétele." - mondta el Dr. Somoskövi Csilla, a Kaposi Mór Oktató Kórház Szocioterápiás és Rehabilitációs Részlegének vezető főorvosa.

Az intézmény látogatás során a bank dolgozói olyan terápiát is kipróbálhattak, amiben kutyák segítségét veszik igénybe és közös játékon vehettek részt a betegekkel.

Címkék: otp, Kaposi Mór Oktató Kórház, adomány, egészségügyi anyagok, Kaposvár