A rendezvényen - amely egy 20 települést érintő országjáró körút egyik állomása volt - öt kaposvári és öt környékbeli bölcsőde mutatkozott be. A programok elsősorban az egészséges életmódot, illetve -étkezést népszerűsítették.

A Kaposvár Bölcsődei Központ szakmai vezetőjétől Csóligné Szlicki Katalintól megtudtuk, hogy a somogyi megyeszékhely intézményeiben 280 bölcsődés beszoktatása fejeződik be ezekben a napokban. A városligeti játékos foglalkozások is mind ezt, valamint az egészségmegőrzést szolgálták.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere pedig arról beszélt, hogy a gyerekek a legfontosabbak a város számára, a település ezért is igyekszik minden segítséget megadni a szülőknek, ösztönözve akár a gyermekvállalási kedvet: "A kormány családtámogató programja mellett Kaposvár is beindított egyet. Ez a "Gyarapodó Kaposvár" nevet viseli, amely sok olyan támogatást és kedvezményt tartalmaz, amely lehetővé teszi és talán kicsit biztatást is ad arra a szülőknek, hogyha megvan az első gyermek és fennt van a neve az életfán, akkor jöjjön a második és harmadik is ..."

A Németh István Programban bő 110 millió forintból teljes körűen felújított és korszerűsített bölcsődékben pedig - ha szükség van rá - új csoportszobák nyitására is megvan a lehetőség - tette hozzá a polgármester.

Címkék: család, bölcsőde, gyermek, támogatás, szülő, Kaposvár, egészségügyi anyagok