Mindig kiemelten kezeltük a nők, a családok, a hátrányos helyzetűek segítését - kezdte a mai fórumot a megyei Vöröskereszt elnöke. Jakodáné Jendrek Zsuzsanna elmondta, a teljes megyét átfogja ez a program és szinte minden nőt érinthet Somogyban. A megyei igazgatóság vezetője hozzátette, a programmal javulhat a nők munkaerő-piaci helyzete mellett fenntartható módon a családok anyagi helyzete, illetve a kisgyermekes anyák társadalmi presztízse, mentálhigiénés állapota és önbecsülése is.

Vöröskereszt nők

"Nagyon sok esetben akár a munkaerő, akár a képzések vonatkozásában még mindig magukra maradtak a nők, különösen azok, akik kis gyermekkel otthon vannak és valójában kevesebb idejük van arra, hogy kapcsolatot tartsanak a társadalom különböző rétegeivel, ezért gondoltuk, hogy őket a célcsoportba feltétlen bevesszük." - árulta el dr. Sótonyi Tiborné, a Magyar Vöröszkereszt megyei igazgatója.

A három éves program ideje alatt azokat a nőket akarják megszólítani mások mellett, akik 25 év alattiak, a gyesről, gyedről visszatérők, a gyermeküket egyedül nevelők, az 50 felettiek és még sokan mások. Különböző tréningeket, tanfolyamokat szerveznek nekik.

Vöröskereszt nők

"Lesznek ebben akár konfliktuskezelési tréningek, lesznek benne álláskeresési klubok, álláskeresési tanácsadás, rehabilitációs tanácsadás, akár jogi, akár mentálhigiéniás tanácsadás. A képzésekben meg felmértük még a pályázat beadása előtt a hiányszakmákat és igyekszünk olyan képzést nyújtani, amivel akár atipikus munkavállalás formájában el tudnak helyezkedni." - tudtuk meg Gyarmati Lászlótól, a Magyar Vöröszkereszt megyei szakmai vezetőjétől.

Vöröskereszt a nőkért Somogy megyében elnevezésű támogatói programra a a különböző helyi szervezeteknél lehet érdeklődni és jelentkezni is egyben.

Címkék: nők, Vöröskereszt, segítség, egészségügyi anyagok, Kaposvár