Egy középkorú külföldi nő eszméletlen testét vitték a partra hétfőn este az egyik balatonlellei strandon a fürdőzők. Itt nem a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának munkatársai teljesítenek szolgálatot, de a strand medencéinél igen. Innen hívták el őket segíteni a bajba került nőhöz, akinek újraélesztést akkor a parton már valaki megkezdte.

A VMSZ vízimentője a reanimációt átvette, közben értesítették az Országos Mentőszolgálatot és egyben két sürgősségi mentőhajó, Révfülöpről, illetve a Rupert Alsóörsről is elindult segíteni.

a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának felvétele
a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának felvétele

Közben a gyermekmentők közelben állomásozó mentőorvosi kocsija is megérkezett, így közösen próbálták a nőt szállítható állapotba hozni. Miután ez hosszas küzdelem árán sikerült, mivel éppen mentőhelikoptert nem tudtak a helyszínre küldeni és a szélcsendes időjárás is kedvezett, az a döntés született, hogy a nőt a Rupert sürgősségi mentőhajóval viszik át Balatonfüredre.

A Ruperten folyamatos ellátás és ellenőrzés mellett a nőt át is vitték a túlpartra, ahol átadták az Országos Mentőszolgálat munkatársainak, akik a szívkórházba vitték.

Címkék: szívkórház, újraéleszt, vízimentő, egészségügyi anyagok, Balaton