Megoldódott az állatorvosi ügyelet a városban. Mivel évek óta nem volt erre pályázati lehetőség egy összefogással sikerült megegyezniük az állatorvosoknak.

- Sajnos a mi szakmánkat is elérte az a fajta válság ami nagyon sok vonatkozásban a kezdő vállalkozásokat, hogy nincs megfelelő munkaerő. A mi rendelőnk próbált sokáig a hétvégékkel és az éjszakákkal megbírkózni, sajnos nálunk is olyan helyzet alakult ki, hogy nem tudtuk a folyamatos ügyeletet biztosítani. Nem szerettük volna a kisállattulajdonosokat cserben hagyni. Ezért a 3 nagyobb rendelő tulajdonosával egyeztetve egyfajta ügyeleti rendszert kialakítottunk - mondta a Ro-Vet Kft. állatorvosa, Gippert Róbert.

Egy egy rendelő péntektől péntekig tart ügyeleti rendszert, utána a másik.

Az állatorvosok azt mondják: sürgős esetek érdekében vállalták az ügyeletet.

- Csak és kizárólag sürgősségi eseteket várnánk, mivel a nappali ellátással eléggé elkényeztetjük a kutyatulajdonosokat. Az összes nagyobb rendelő reggel 8 től este 7 ig, 8-ig nyitva van. A krónikus esetekkel fel lehet napközben is keresni az állatorvost. Akár a tulajdonos munkaidején túl. A 3-4 napos krónikus esetek bele kell, hogy férjenek ebbe az időbe - mondta a Pegi-Vet Kft. állatorvosa, Török Tímea.

Hozzátette: ez a terület is szakember hiánynal küzd, kevés az állatorvos, ráadásul semmilyen támogatást nem kapnak a rendelők, így kénytelenek voltak bevezetni egy díjat, amiből finanszírozzák a szolgáltatást. Az ügyeleti időben mindegyik rendelőben egységesen 10 ezer forintot számolnak fel.

Címkék: állat, ügyelet, orvos, egészségügyi anyagok