Tizenkét kismama érkezett ma a kaposvári kórház családbarát tanfolyamára. Az első alkalommal az intézmény védőnője beszélgetett a leendő édesanyákkal a szervezetükben lezajló változásokról, és a babák szülés utáni gondozásáról.

- Mindenki fél egy kicsit, és ez valahol természetes. A mi feladatunk az, hogy ezt oldjuk és egy kicsit segítsünk abban, hogy ez egy minél örömtelibb élmény legyen, hiszen maga a gyermekvállalás, a szülés, az minden nőnél nagyon meghatározó - mondta Dr. Major Andrea, a Kaposi Mór Oktató Kórház osztályvezető főorvosa.

A Kaposi Mór Oktató Kórház most indította újra szülésre felkészítő tanfolyamát, ezzel is minél inkább család és bababaráttá szeretne válni az intézmény.

null

- Fontosnak tartom, hogy a szülőket megfelelően tudjuk tájékoztatni arról, hogy mi vár rájuk itt, mi vár a baba születése kapcsán, mikor kell elindulni, hogyan kell felkészülni, milyen lesz a gondozás, mi történik utána - tette hozzá Tolnai Anikó, a Kaposi Mór Oktató Kórház védőnője.

A védőnői konzultációk mellett ezeken a tanfolyamokon szülészorvos, szülésznő és gyermekgyógyász is tart előadásokat a kismamáknak.

Címkék: felkészítés, szülés, kórház, kaposvár, egészségügyi anyagok