Állapotfelmérések (vérnyomás, pulzus, vércukor, testzsírszázalék, haskörfogat mérés, kilélegzett levegő CO mérés, spriometria), kockázatbecslések és kérdőíves felmérések, illetve életmód tanácsadás is várta ma a vásárlókat a kaposvári nagypiacon.

A fórumot a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Prevenciós és Egészségfejlesztési Irodája, valamit a piac közösen szervezte.

1948. április 7-én kezdte meg működését az Egészségügyi Világszervezet (WHO). Erre az eseményre emlékezünk az Egészségügyi Világnapon, amely az elmúlt években az EGÉSZSÉG világnapjaként vált széles körben ismertté.

A világszervezet célja a nemzetközi egészségügyi munka irányítása és összehangolása. Az Egészségügyi Világnap fő céljának azt tartja, hogy felhívja a figyelmet az egészséghez kapcsolódó világméretű problémákra, többek között az életmódhoz kapcsolódó, megelőzhető betegségekre (szív- és érrendszeri betegségek, túlsúly, elhízás, cukorbetegség, egyes daganatos betegségek), és az ezek kialakulását okozó káros szokásokra (dohányzás, mozgásszegény életmód, helytelen táplálkozás, alkohol fogyasztás, mentális túlterheltség).

Címkék: szűrővizsgálat, piac, egészség, egészségügyi anyagok