A kaposváriak, ha összefognak, akkor nagy dolgokra képesek. Ennek bizonyítéka a kaposváriak igényei szerint összeállított, több mint 180 milliárd forintos Németh István Program, amely az évszázad beruházási programja. Ennek keretén belül építettük meg a Cseri úton az új orvosi rendelőt mintegy 60 millió forintból – mondta el a keddi ünnepélyes átadón Szita Károly polgármester.

Ez a program az élet valamennyi területét, így az egyik legfontosabb közös értékünket, az egészségügyet is érinti. Az ország egyik legkorszerűbb póluskórháza már elkészült Kaposváron, ugyanakkor az alapellátást fejlesztenünk kellett, ezért döntöttünk úgy, hogy 28 orvosi rendelőt újítunk meg a program keretein belül. Erre pedig 561 millió forintot költünk el 2017 és 2019 között – tette hozzá Szita Károly, aki megjegyezte, hogy a terhesgondozó felújítása is megkezdődött.

A Cseri úti új rendelő mérföldkő a város alapellátásának életében, hiszen a korábbi rendelőért – a városban egyedüliként – bérleti díjat kellett fizetni. Mostantól azonban minden kaposvári orvosi rendelő a város tulajdona, így azok használata nem kerül többletköltségekbe – jegyezte meg a polgármester.

null

A körzetben mintegy 10 ezren élnek, akiknek az orvosi alapellátását az átadáson is részt vevő orvos, dr. Kincses Ágnes belgyógyász és dr. Nyitray Zsolt fogorvos látja el.

Az új rendelő kivitelezését kaposvári vállalkozás végezte.

Címkék: rendelő, cseri út, átadás, egészségügyi anyagok