Erős lehűlést és szibériai eredetű hideget jeleztek előre a meteorológusok, ami azt jelenti hogy a -20 fok sem kizárt az éjszakákon. Ebben a hidegben nagyon fontos hogy fokozottan figyeljünk egymásra - hívja fel a figyelmet Facebook oldalán Szita Károly, Kaposvár polgármestere, aki a mai napon tett látogatást a Magyar Vöröskereszt által üzelemtett kaposvári hajléktalanszállón.

Szita Károly

Kedves Kaposváriak! Szibériai hideget jeleznek az előttünk álló időszakra a meteorológusok. Éjszakánként sok helyen -15 fokig is hűlhet a levegő, és nappal sem lesz sokkal melegebb: - 4, -7 fok...

A gondozási központ munkatársai ismerik a kaposvári utcákon élőket, mégis fontos, hogy a város polgárai jelezzék számukra, ha földön fekvő hajléktalant látnak. Telefonszámuk: 82/510-982.

"Természetesen nem csak a hajléktalanok kerülhetnek veszélybe, hanem az egyedül, illetve külterületen élők is. A zártkertekben egyénileg fűtenek, ezért ott még fontosabb, hogy figyeljenek egymásra. Arra kérem az ott élőket, hogy kopogjanak be a szomszédhoz, ha például azt veszik észre, hogy nem füstöl a kémény. Kérem, nézzék meg, minden rendben van-e, hiszen előfordulhat, hogy elfogyott a fa vagy szén. Ha ilyen jelzést kapunk, azonnal segítünk." - írja Facebook oldalán a város polgármestere.

 

Címkék: Vörökereszt, szálló, hideg, hajléktalan, Szita Károly, fagy, egészségügyi anyagok