A hószállingózás ellenére is szép számmal érkeztek érdeklődők péntek délután a megújult magyaregresi orvosi rendelő átadására. A régi épület most kívül-belül olyan, mintha kicserélték volna.

Móring József Attila, somogy megyei fejlesztési biztos köszöntőjében elmondta, hogy stratégiai fontossággal bír az, hogy egy településen milyen az orvosi rendelő és a védőnői szolgálatnak az elhelyezése.

Hozzátette: a felújításra a belügyi tárca pályázatán bő 15 millió forintot nyert a település, amit saját forrásokból még meg is toldott. Így nemcsak maga a rendelő újult meg, hanem a környezete is.


Ilyen lett a megújult magyaregresi orvosi rendelőIlyen lett a megújult magyaregresi orvosi rendelőIlyen lett a megújult magyaregresi orvosi rendelőIlyen lett a megújult magyaregresi orvosi rendelőIlyen lett a megújult magyaregresi orvosi rendelőIlyen lett a megújult magyaregresi orvosi rendelő
Ilyen lett a megújult magyaregresi orvosi rendelő
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Bodor Zoltán, Magyaregres polgármestere elmondta, hogy teljes mértékben felújították a rendelőt. "A külső szigetelést, a mennyezet szigetelését, csempézést, járólapozást, a megújuló energiaforrásként napkollektor biztosítja a meleg vizet, a régi elavult gázkonvektoros fűtést lecseréltük gáz-kozponti fűtésesre." - árulta el a polgármester.

Az akadálymentesített épületben új a bútorzat és az orvosi eszköztárat is felfrissítették.

"Igazán nagyon tetszik, ez már a mai kornak megfelelő, a régire nagyon référt már a felújítás, és reméljük itt minden beteg sokkal hamarabb gyógyul, mint ezek előtt." - konstatálta örömmel Kozári Tiborné, helyi lakos.

Magyaregresnek ugyanakkor nemcsak ez az egy pályázata volt sikeres. A többi között támogatással javítják ki a községben a járdákat és az utakat, hamarosan újra indul a START-munkaprogram, a környező településekkel közösen pedig mezőgazdasági gépek beszerzésére is pályázott az önkormányzat.

Címkék: Magyaregres, orvosi rendelő, átadás, egészségügyi anyagok