Kossuth Zsuzsanna az első magyar ápolónő 1817. február 19-én született. 2014 óta ehhez a dátumhoz köthető a Magyar Ápolók Napja. Somogyban pénteken konefrenciát rendeztek ebből az alkalomból.

"Pontosan látjuk azt, hogy az egészségügy kérdése és persze más területé sem volt mindig nagyon ragyogó, de olyan küzdő emberek voltak, akik ezen át tudtak lépni. Ennek a példának az átadásával és folyamatos szinten tartásával tudunk erőt és segítséget nyújtani a szakdolgozóknak." - foglalta össze Szabó Gyuláné, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, Somogy megyei Területi Szervezetének elnöke.

ápolók napja

Az ünnepségen Gelencsér Attila, a térség országgyűlési képviselője személyes tapasztalatain keresztül mondott köszönetet az ápolóknak. Az előadásokon pedig elsősorban az alapellátásban dolgozó ápolók és védőnők mindennapjairól esett szó.

"Tulajdonképpen az ő jelenlegi helyzetük kerül bemutatásra, másrészt pedig a megoldási lehetőségek, illetve a megoldandó problémákat vázoljuk előre, hogy hogy is lehetne a szakdolgozókat mégjobban bevonni azért hogy az alapellátásnak a célkitűzéseit, amit ugye a kormányzat meghatározott megvalósulhasson." - árulta el a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara alapellátási alelnöke, Dr. Hirdi Henriett.

ápolók napja

Az ápolók napján tíz megyei egészségügyi dolgozót is kitüntettek lelkiismeretes és pontos munkájukért.

Címkék: alapellátás, ápolók napja, egészségügy, díj, Somogy, egészségügyi anyagok