Sávváltás közben ütötte el a motorost. Motor karambolozott autóval. Három motoros is megsérült egy nap alatt. Ezek a hírek néhány nappal ezelőtt kerültek fel internetes oldalunkra, de a nyár folyamán szinte minden hétre jutott néhány hasonló baleset.

A kaposvári motorosok azt mondják: sok autós továbbra sem figyelt rájuk eléggé az utakon.

- Amióta motorozom, én is másképp állok a hozzájuk ha autóba ülök. Sajnos ezen a nyáron jó pár barátomnak volt olyan balesete, amikor az autós volt a vétkes, nem vette észre, figyelmetlen volt vagy egyszerűen csak motornak gondolta és úgy volt vele, hogy nem kell elsőbséget adni neki - mesélte tapasztalatait Kovács Balázs, a Széles Út Egyesület elnöke.

A Magyar Vöröskereszt elsősegélynyújtóinak idén is a kagylók okozta sérülések adták a legtöbb munkát, de kisebb sportsérülésekből sem volt hiány.

- Az esetszám az nagyon-nagyon összefüggött az időjárással. Amikor szép idő volt, sokan voltak a strandokon, akkor értelemszerűen sokkal többen fordultak a vöröskereszt ifjúsági elsősegélynyújtóihoz. 144 volt a legmagasabb napi esetszám, a kánikula kellős közepén. Összesen csaknem 2800 esetben nyújtottak segítséget ezek az önkéntesek - összegezte az idei nyarat Gyarmati László, a Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezete szakmai vezetője.

Az alábbi fotót a vízimentők osztották meg közösségi oldalukon a hónap elején. Ultrahangos keresőjük, a szonár képén egy holttestet látszik a víz mélyén.

null

Sajnos nem egyedi esetről volt szó, ráadásul a legtöbb tragédia megelőzhető lett volna.

- Ezek az esetek abszolút megelőzhetőek lettek volna, ha egy-két nagyon alapvető szabályt betartanánk. Ha nem tudunk vízbiztosan úszni, akkor nem megyünk mély vízbe, vagy mindenképpen viselünk mentőmellényt, akár vízibiciklizünk, csónakázunk, vitorlázunk - tette hozzá Dr. Gesztes Éva, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány szakmai vezetője.

Legutóbb szombaton, Siófoknál emelték ki két fiatal férfi élettelen testét a Balatonból, akikkel együtt már tizenheten vesztek idén a Balatonba. Ez a szám tíz éve nem volt ilyen magas.

Címkék: fulladás, halál, baleset, balaton, egészségügyi anyagok