A Magyar Vöröskereszt elsősegélynyújtóinak idén is a kagylók okozta sérülések és kisebb sportsérülések adták a legtöbb feladatot.

A gondtalan pihenés elősegítésére a Magyar Vöröskereszt idén már 11. alkalommal indította el a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát. A szolgálatban részvevő 231 fiatal önkéntes a vízben és a vízparton szerzett sérüléseket látta el 12 Balaton-parti település 18 strandján, június 30. és augusztus 20. között.

Idén az önkéntesek 2787 esetben segítettek, a leggyakoribb sérülések közé tartozott a kagyló okozta vágás, a rovarcsípés vagy a különböző sportsérülések és rosszullétek. A Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat huszadik munkanapján egy sikeres újraélesztés is történt, a Magyar Vöröskereszt önkéntesei Balatonbogláron élesztettek újra egy 50 év körüli férfit, aki úszás közben lett rosszul.

null

A legeseménydúsabb nap július 23-án volt, minkét szolgálati napon 144 alkalommal fordultak a strandolók a vöröskeresztes elsősegélynyújtókhoz. A szolgálat ideje alatt a Balatonboglár Platán strandon keresték fel legtöbbször az elsősegélypontot, ahol 357 alkalommal volt szükség az önkéntesek munkájára.

A szolgálat 2007-es indulása óta összesen 36138 esetet láttak el szakszerűen a vöröskeresztesek és hat esetben történt közvetlen életmentő beavatkozás.

A Magyar Vöröskereszt augusztus 31-ig várja az adományokat a 1359-es adományon. Mindenki, aki felhívja a számot vagy SMS-ben elküldi az „ADOMANY” szót, 250 forinttal támogatja a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat jövő évi működését.

Címkék: elsősegély, Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat, kagyló, balaton, egészségügyi anyagok