Fényképeket készítenek és jegyzőkönyvet írnak azokról a kaposvári ingatlanokról a közterület-felügyelők, amelyek tulajdonosai elmulasztották a kaszálást, gyommentesítést. Eddig összesen 273 ilyen eljárást indítottak az idén. Az első felszólításra viszont a legtöbben rendbe tették területüket.

"2016-hoz viszonyítva 2017-ben enyhe csökkenés tapasztalható az eljárás kezdeményezések számában. Ugyanakkor a külterületi ingatlanok esetében elmondható, hogy ott viszont nőtt az eljárások száma. Valószínű, hogy az elhagyott ingatlanokat már kevésbé tudják az idősebbek gondozni." - mondta el kérdésünkre Kis Szabolcs, a Kaposvári Közterület-felügyelet irodavezetője.

A kaposvári városgondnokság abban az esetben, ha az ingatlantulajdonos ezt külön kéri, és a kérés indokolt is, elvégzi a gyommentesítési munkálatokat.

"Kaposvár most már több éve biztosítja a szociális kaszálást azoknak az egyedülélőknek, időseknek, rászorulóknak, akiknek nincs megfelelő családtagjuk, aki elvégezze a jogszabályi kötelezettségnek megfelelő gyommentesítést, kaszálást." - tudtuk meg Herczeg Attilától, a Kaposvári Városgondnokság vezetőjétől.

Az igényt az önkormányzat felé kell jelezni, a jogosultságot pedig a hivatal bírálja el. Az idei évben eddig mintegy huszan kértek szociális kaszálást. Az igények elbírálása folyamatos.

Címkék: közterület-felügyelet, kaszál, gyom, rászoruló, parlagfű, egészségügyi anyagok