Idén már egy új mobillabor is segíti a balatoni gyerekmentők munkáját. Továbbá mobil ultrahang, újraélesztő készülék, az intubálláshoz szükséges eszközök és csontfúró is rendelkezésükre áll. A risztásokat a 104-es számról kapják, az irányítási csoport hívja őket rádión. A Magyar Gyermekmentő Alapítvány orvosai, ápolói csak tavaly nyáron több mint háromszáz esetben segítettek. Idén tizedik éve mentenek életet a tónál.

- Elsősorban a gyermekeknél közúti balesetek, vízi és vízparti baleseteket, allergiás reakciókat látunk el. Az autó felszerelése egy rohamkocsi felszerelésének felel meg - mondta a Magyar Gyermekmentő Alapítvány szakmai vezetője, Dr. Gesztes Éva.


Fotó: Kontra GergelyFotó: Kontra GergelyFotó: Kontra GergelyFotó: Kontra GergelyFotó: Kontra GergelyFotó: Kontra GergelyFotó: Kontra Gergely
Fotó: Kontra Gergely
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az esetek nyolcvan százalékában életmentő beavatkozást kell elvégezniük.

- Nagyon sok sikerélmény van szerencsére, de természetesen vannak tragikus esetek is. Összességében minden nyár végén úgy tudunk innét elmenni, hogy úgy érezzük sokat tettünk és volt értelme a munkánknak - mondta a Magyar Gyermekmentő Alapítvány
mentőápolója, Doroszlai Richárd.

A gyermekmentők június 15-éig hétvégente, utána pedig augusztus végéig naponta vannak szolgálatban Balatonlellén és a város 60 kilométeres körzetében.

Címkék: mentő, gyermek, egészségügyi anyagok, balaton