Régi vágya volt a környéken élőknek az új orvosi rendelő. A két háziorvosi körzethez ugyanis több mint 9400 fő tartozik.

-  Az egészségügyi alapellátás Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának a felelőssége. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen infrastruktúrát és milyen körülményeket tudunk biztosítani részben a gyógyítóknak, részben pedig nekünk, akik oda járunk gyógyulni, vagy azért, hogy egészségesek maradjunk - emelte ki Szita Károly.

- Erre 561 millió forintot fordít a város - tette hozzá. Mindez egyébként a 171 milliárd forintos Németh István Program része.

null

Gelencsér Ferencné a körzet képviselője kimelte: az új rendelő a betegek komfortérzetét is jelentősen javítja majd.

- A gyógyítás egy humán szolgálattás, de nem létezhet technikai keretek nélkül. Itt most meg lesz minden, ami a gyógyuláshoz és a gyógyításhoz szükséges - válaszolta Gelencsér Ferencné.

A 60 millió forintos beruházás végeztével Kaposváron nem lesz majd bérelt rendelő, így a magántulajdonú létesítményeket leszámítva minden orvos olyan helyen dolgozhat majd, amelyért a városnak nem kell bérleti díjat fizetnie.

Az utolsó bérelt helyiség a Tinódi utcában volt, az ott dolgozók költöznek majd a Cseri útra.

null

Dr. Nemes Tibor főorvos az alapkőletételen köszönetét fejezte ki a beruházásokért, és hozzátette: a fejlesztéseknek köszönhetően az orvosok is hatékonyabb munkát tudnak végezni, és a betegek számára is kellemesebb lesz a felújított rendelőkbe érkezni.

Címkék: cseri úti rendelő, alapkő, egészségügyi anyagok, kaposvár