A ma átadott inkubátor a legmodernebb felszereltséggel működik. Ráadásul könnyedén hordozható, így az újszülött osztályról a másik épületben található gyermekosztályra is könnyedén áttolható. Az Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány által adományozott készülék, több mint 6 millió forintba került.

null

- Szentes Tamás országos tisztifőorvossal is konzultáltunk, hogy mely kórházaknál van a legnagyobb szükség és igény egy ilyen készülékre. Tekintve a demográfiai adatokat, itt Kaposváron az országos átlagot meghaladóan nőtt a születsészám. Ezért döntöttünk úgy, hogy ezt az osztályt támogatjuk - válaszolta dr. Élő Gábor, az Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi titkára.

2011 óta folyamatosan nő a születések száma a Kaposi Mór Oktató Kórházban. Az elmúlt 5 évben tizedével több baba született itt, mint korábban.

null

Tavaly 1129-en látták meg a napvilágot az intézményben. A koraszülöttek aránya 10 százalék, de számos megbetegdés előfordulhat a 40. hétre születetteknél is.

- A többségük nem szállító inkubátort igényel, hanem az ide telepített inkubátorokban helyezzük el őket, ahol monitorizálni tudjuk őket, oxigénadási lehetőség is van. Időről-időre azért rendszeresen előfordul olyan beteg gyermek amikor át kell szállítani más vizsgálatra - tette hozzá Major Andrea, a Kaposi Mór Oktató Kórház Gyermek- és Csecsemőosztályának osztályvezető főorvosa.

Az inkubátort kedden ünnepélyes keretek között adták át az osztálynak. Az alapítvány egyébként évente 2-3 nagyobb értékű műszert vásárol a gyermekek minél hatékonyabb gyógykezelése érdekében.

Címkék: Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány, inkubátor, Kaposi Mór Oktató Kórház, adomány, egészségügyi anyagok