Mint azt időjósunk is ma megírta, a frontra érzékenyeknek nem lesz könnyű hetük! Mozgalmas, tavaszias idő jön. Az időjárás okozta fronthatás pedig megterhelően hat az emberi szervezetre. Sokan nem tudják, de ebben az időszakban sokkal kockázatosabb közlekedni - hívja fel a figyelmet az ORFK Kommunikációs Szolgálat.

Az időjárási változások jelentős hatást gyakorolnak a közúti közlekedésre, ezért fontos, hogy a járművezetők mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárműveiket.

Az elkövetkező napokban változó időjárási körülmények között közlekedhetünk. Kezdetben sokfelé köd csökkentheti jelentősen a látótávolságot, az utakat helyenként ónos szitálás, hószállingózás, ködszitálás teheti síkossá, csúszóssá. Az időként feltámadó széllökések pedig a járművek menetstabilitását csökkenthetik.

A legjobb prevenció minden esetben a közlekedési szabályok betartása, de e mellett „a mentális felkészülés”, a gyakorlat, a megváltozott időjárási viszonyokhoz való alkalmazkodás is fontos. A rendőrség ezért azt kéri: vezessünk kipihenten és gyakrabban álljunk meg pihenni, felfrissülni. Legyünk türelmesek, közlekedjünk lassabban, tartsunk nagyobb követési távolságot.

Címkék: autó, front, egészségügyi anyagok, időjárás