Sárgarépát és paradicsomot kapnak tízóraira a kaposszerdahelyi ovisok, de mindig van alma és valamilyen déligyümölcs is az asztalon. Az elmúlt héten mindössze 6 gyermek volt óvodában a 26-ból. A napokban is a fele csoport hiányzik.

ovisok

Horváth Éva az óvoda intézményvezetője elmondta, vannak olyan szülők, akik arra panaszkodnak, hogy 4-5 napig 39-40 fokos lázuk van a gyerekeknek és a csillapítók sem hatnak. Van aki a láz nélküli köhögéses megfázást kapta el, de olyan is akadt, aki a kombinált vírustól lett beteg, hányt és magas volt a láza.

Az óvónők próbálnak minél többször kezet mosni a gyerekekkel, a dadusok pedig minden nap fertőtlenítik a játékokat.

Közepes intenzitású influenza járvány van Somogy megyében
Közepes intenzitású influenza járvány van Somogy megyében

Az influenzaszerű megbetegedések száma az elmúlt napokban ugrásszerűen megemelkedett a megyében. A legtöbb esetet a nagyatádi járásban tapasztalták.

"Az elmúlt héten 670 megbetegedés jutott 100 ezer lakosra, ez többszöröse az előző heti értéknek. Somogyban ezidáig 11 fő mintájából mutattuk ki az influenza A vírust, a H3N2-t és a pandémiás H1N1 influenza is megtalálható közöttük." - árulta el a SMKH Népegészségügyi Szerv járványügyi osztályvezetője, dr. Varga Edit.

Hozzátette: főként az óvodás és a kisiskolás korosztály betegedett meg. Jellemzően nagyon magas, több napig tartó láz és levertség a tünetek.

A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Igazgatótanácsa az elmúlt héten látogatási tilalmat rendelt el az intézmény egész területén és valamennyi telephelyén. Az intézkedés egyelőre határozatlan ideig tart.

Címkék: influenza, Somogy, járvány, egészségügyi anyagok