Alkoholmentes hónapot hirdet Száraz november címmel a budapesti székhelyű Kék Pont Alapítvány. Az angol mintára épülő kampányt azért találta ki a szervezet, hogy könnyebben alakulhasson ki társadalmi párbeszéd az alkoholfogyasztásról és az abból következő problémákról.

A részvételt azoknak ajánlják, akik hetente legalább egyszer isznak. Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy a komoly alkoholproblémával küzdő napi nagyivók ne a kezdeményezéshez csatlakozzanak, hanem írjanak az info(kukac)kekpont.hu címre segítségért.

A szervezők ígérete szerint az akció résztvevői egy “rázós” kezdeti szakasz után egyre jobban érzik majd magukat, valamint többet fognak törődni önmagukkal és másokkal is.

Az érdeklődők a Kék Pont Alapítvány Facebook-oldalán és a hozzá kapcsolódó eseményoldalon juthatnak bővebb információkhoz.

Hasonló novemberi kampány a Movemeber is, melynek keretében a férfiak egy hónapig nem borotválkoznak, ezzel hívva fel a figyelmet a prosztatavizsgálatok fontosságára és a férfiak általános egészségmegőrzésére.

Címkék: Kék pont alapítvány, alkoohol, kihívás, száraz, november, egészségügyi anyagok