Több mint 3 millió forintot gyűjtött össze a siófoki kórház gyermekosztályának a Plázs nevű Balaton-parti szórakozóhely egy jótékonysági akcióval - közölték a szervezők vasárnap az MTI-vel.

Az elmúlt tíz napban a Plázs minden vendégének lehetősége volt a helyszíni adományozásra, a pénteki ingyenes nyárzáró Demjén Ferenc-koncert előtt pedig 28 fotóritkaságot árvereztek el.

Az összegzés szerint a fotókra licitálók a képeket végül nem vitték haza, így a kórház gyermekosztályának falait dísztik a jövőben a művészi felvételek. A Balaton-parti szórakozóhely emellett 3 millió 125 ezer forinttal támogatja a gyermekosztály felújítását.

A közlemény idézi Inczeffy Istvánt, a siófoki kórház főigazgatóját, aki szerint várakozáson felüli pénzösszeg összegyűlt a kórház kis betegeink javára.

A közlés szerint a siófoki nagystrandon június közepén megnyílt Plázs hamar a közönség kedvencévé vált, a szezon több mint két hónapja alatt mintegy 150 ezren fordultak meg ott. A nyári szezonban 14 koncertet tartottak a Plázson, fellépett mások mellett a Wellhello, a Halott Pénz, Rúzsa Magdi, a Brains vagy Majka & Curtis.

Címkék: Plázs, Balaton, kórház, Siófok, egészségügyi anyagok