A Semmelweis Egyetem akkreditációs eljárását sikeresen teljesítve, a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Tanácsának határozata alapján, az Egyetem a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház részére a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Gyakorló Kórháza címet adományozta.

Az ezt tanúsító oklevelet 2016. július 20-án Budapesten Dr. Moizs Mariann főigazgató vette át Dr. Hunyady László dékántól és Dr. Szél Ágoston rektortól.

Az akkreditációt végző bizottság tagjait a négy magyarországi orvosképző egyetem delegálta. A bizottság egyhangú véleménye alapján, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház a hazai egészségügyi intézmények között is kiemelkedően jól szervezett, magas szakmai színvonalú kórház, amely egyértelműen alkalmas arra, hogy mind a négy hazai orvosképző intézmény oktatási, illetve gyakorló bázisául szolgáljon. A kórház túlnyomó részét az elmúlt évek során építészetileg is kiemelkedő színvonalon megújították, a képzésre érkező magyar és külföldi orvostanhallgatóknak megfelelő feltételeket tudnak biztosítani.

A kaposvári kórház a cím megítélésével a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának és Egészségtudományi Karának Oktató Kórházi tevékenysége mellett a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Gyakorló Kórházaként működik, az orvostanhallgatók szigorló évi gyakorlati oktatóhelyeként.

Címkék: kaposi mór, kórház, egészségügyi anyagok, kaposvár