Nincsenek könnyű helyzetben, az elvárások magasak, naponta találkoznak nehéz problémákkal. Ennek ellenére teszik a dolgukat, amelyért az egész város nevében szeretnék köszönetet mondani – hangsúlyozta Oláh Lajosné, aki az egészségügy alappilléreinek nevezte az ünnepelteket.

Hozzátette, életében Semmelweis Ignácnak sem volt könnyű dolga, mivel munkáját akkor még nem ismerték el, mára mégis a világ 10 legnagyobb gyógyítója között tartják számon.

A rendelők felújításával sokáig adós maradt a város az orvosai felé, két éve azonban megkezdődtek a korszerűsítések, melyek tavaly sem álltak le, és idén is zajlanak. Kaposvár mára elég erős és önálló ahhoz, hogy ezeket a fejlesztéseket a jövőben is finanszírozni tudja, egészen addig, amíg csak szükséges – emelte ki Szita Károly köszöntőjében.

A polgármester megköszönte a dolgozók a kaposváriakért végzett odaadó munkáját is. Az alapellátásban 20 éven keresztül folyamatosan végzett munkájáért címzetes főorvosi oklevelet adtak át dr. Ulrich Ágota fogorvosnak.

Az egészségügyi alapellátásban végzett példaértékű munkájukért elismerésben részesült:

 dr. Gál Károly felnőtt háziorvos

 Kliené Kalotai Magdolna védőnő

 Oláh Ilona asszisztens

 dr. Schmidt György Tibor házi gyermekorvos

 Sudár Viktória védőnő

 Szabó Gyuláné asszisztens

 Szabó Katalin asszisztens

 dr. Ulrich Ágota fogorvos

 Vincze Erika felnőtt háziorvos

Címkék: Semmelweis, városháza, egészségügy, Kaposvár, egészségügyi anyagok