Végtagjait gyógyíttatja délelőttönként Hermann Károlyné a víz alatti elektromos kezeléssel a Kaposvári Virágfürdőben. Somogybabodról jár ide minden nap. Azt mondja: mivel tavaly a bokafájdalmai már megszűntek, most az izületi problémáit kezelteti.

- Múlt héten kezdtem ma vagyok ugye már másfél hete majdnem. És hát úgy véle, hogy a lépcsőn már könnyebben tudok lemenni is meg feljönni is - tette hozzá a somogybabodi hölgy.

null

A kezelés része a víz alatti torna is. A gyógyvízben végzett speciális gyakorlatokkal a mozgászervi panaszok sokkal gyorsabban javulhatnak és a műtétek után is könnyebben gyógyulnak a betegek. Ezen kívül a víz alatti vízsugármasszázs és a súlyfürdő is része a komplex kezelésnek. Egy tavaly végzett felmérés szerint a térdizületi, kopásos betegeknél jelentős tartós javulást hoz ez a gyógyvízzel egybekötött szolglátatás.

null

- Az igen részletes nagyjából 60-70 kérdésre történő 3 ízben egybekötött szakvizsgálat azt mutatta, hogy bár egy hónap után nagyjából a meleg víz és a gyógyvíz alig mutatott különbséget gyógyhatás szempontjából. Viszont a 3. havi felmérések a gyógyvíznek a jelentős hatékonyságát bizonyították - válaszolta Dr. Tóth Tibor Ferenc, a Kaposvári Élmény- és Gyógyfürdő főorvosa.

Éppen ezért nem ritka, hogy más megyékből sőt a fővárosból is érkeznek betegek Kaposvárra. A fürdő azt szeretné, ha még jobban ki tudná használni a termálvíz adta lehetőségeket és élénk gyógyturizmus alakulna ki a vársoban. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár ugyanis évente kétszer támogatja a betegek ilyenfajta gyógykezelését.

Címkék: torna, gyógy, víz, virágfürdő, egészségügyi anyagok