Szülei havonta hordják Budapestre speciális ellenőrzésre és már négy műtéten túl van. A családja azonban egyre nehezebben tudja finanszírozni a kezeléseket.

Az ujjával nézi meg Gergő, hogy van-e víz a pohárban. Az 5 éves kisfiú ugyanis már csak a fényt érzékeli, mivel a szemidegei sorvadnak.

- Két éves korában vettük észre, hogy elkezdtek a szemgolyói ugrálni és akkor vittük el a személszetre és ott derült, ki, hogy mindkét szemén zöldhályog van. Mivel ott nem merték bevállalni a kezelését tovább küldtek minket Budapestre - mondta Orsós Anita.

A család rendszeresen jár Budapestre kezelésekre és műtétekre, amikkel a kisgyerek fájdalmát tudják csak csökkenteni. Jelenleg a nagyszülőknél élnek, ebben a szobában 13-an.

null

- Az anyagi helyzetünk nagyon alacsonyan van. Túlságosan is. 21. században élünk és sajnos nem szeretném ha úgy nőne fel ez a pici gyerek, olyan körülmények között amilyenben én nőttem fel. Nyomorba szegénységbe. Neki megadok mindent, ami tőlem telik - tette hozzá Orsós Csaba.

Gergő idéntől már óvodába is jár, bár nehéz a beilleszkedése, de egyre jobban szereti.

A somogysárdi önkormányzat is támogatja a családot.

- Nem akarjuk azt, hogy kikerüljön a faluból, hogy ne vesszen el ez a kisgyermek amit lehet azt megpróbáljuk, hogy maradjon itt az óvodába. Ezért az önkormányzat biztosított egy plusz embert aki ilyen végzettséggel rendelkezik, hogy próbálja meg és segítse az óvónők dolgát, mert hiszen ez a gyermek még lehet értékes tagja Somogysárdnak vagy akár társadalmunknak is - mondta a somogysárdi polgármester, Fentős Zoltán.

A család most egy házba szeretne beköltözni, azonban a felújításra egyelőre nincs pénzük.

 

Címkék: szembetegség, szenved, kisfiú, egészségügyi anyagok