Ma is korszerű eszközökkel vizsgálják a betegeket a Kaposvári Egyetem Diagnosztikai és Onkoradiológiai Intézetében. A legelső CT berendezés 25 évvel ezelőtt állt szolgálatba, eleinte csak állatokat vizsgáltak vele.

- 3 hét múlva jön a válasz, a pályázat elutasítva az amerikai szakértők megvalósíthatatlannak tartják. Nagyon el voltunk keseredve, miniszter is azt mondta: fussunk még egy kört, mondtam várjunk kicsit, 2 hét múlva újabb értesítés, sztornó az első válasz, a világban első helyre sorolja mint az elmúlt 20 év legjelentősebb innovációs javaslata - mondta Horn Péter, akadémikus.

Szita Károly polgármester szerint a 80-as években a kaposváriak álma az erős közösségnek köszönhetően valósult meg.

- Legnagyobb erősség az, hogy közösség vagyunk, ez az igazi ereje és jellemzője a városnak, céljainkat közösen határozzuk meg, tervezzük meg és meg is valósítjuk. Rendre vannak álmaink - válaszolta Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár szerint a a Kaposvári Egyetemen olyan munka folyik, amely példa lehet a többi intézmény előtt is.

- Azt hiszem a magyar orvosképzésnek, a felsőoktatásnak olyan pozitív példája, amire a későbbiekben építeni kell, szeretnék ehhez gratulálni - tette hozzá Palkovics László.

Másfél évvel ezelőtt egy Közép-Európában is egyedülálló fejlesztést adtak át a diagnosztikai intézetben. A centrumban a PET CT és MR segítségével sokkal korábban felismerhetők a betegségek.

Címkék: 25 éves, radiológia, egészségügyi anyagok, Kaposvár