A polgármester az M1 aktuális csatornán csütörtökön, a Megyei Jogú Városok Szövetségének ülése előtt úgy fogalmazott, "az a minimum", hogy ezzel a lehetőséggel az alapellátást segítsék. Jelezte, Kaposvár el fogja engedni a helyi iparűzési adót a háziorvosoknak, és bízik benne, hogy így jár el a többi város is.

Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár a héten jelentette be, hogy egyebek mellett a helyi iparűzési adó alóli mentesség lehetősége és a praxisvásárlás könnyítése is szerepel a kormány által elfogadott alapellátási törvénytervezetben.

Szita Károly az önkormányzatok jövő évi finanszírozásával kapcsolatban azt mondta, a jövő évi költségvetési javaslat biztosítja a működést, az induló uniós források lehetővé teszik a fejlesztést, továbbá az önkormányzatok meg tudnak felelni azon jogos elvárásnak, hogy ne kelljen hitelhez folyamodniuk.

A szövetség ülésén egyhangúlag döntöttek arról is, hogy támogatják Áder János köztársasági elnök klímavédelmi kezdeményezését, és megpróbálják eljuttatni a lehető legtöbb emberhez az akció hírét.

Címkék: iparűzési adó, Megyei Jogú Városok Szövetsége, háziorvosok, praxis, Szita Károly, egészségügyi anyagok