Az ország csaknem 20 városához hasonlóan Kaposváron is a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola emlékezett meg a vakvezető kutyák április 27-i világnapjáról .

A Vakok és Gyengénlátók Somogy Megyei Egyesületével közösen várták az érdeklődőket 25-én, szombaton a Kaposvár Plazaban. Sokan voltak kíváncsiak a vakvezető kutyákra és azok rendkívüli képességeire, de a látássérült emberek számára kifejlesztett segédeszközök, játékok és a Braille-írás is sokak érdeklődését felkeltette.



Az országos rendezvény budapesti helyszínén szabadon engedett 123 luftballon az összefogás jelentősége mellett a hiányra is felhívta a figyelmet: 123 hivatalos tanúsítvánnyal rendelkező vakvezető kutya ugyanis rendívül kevés hazánkban, ahol mintegy 80 ezer látássérült ember él.

"Van hát mit tennünk és együtt többet tehetünk azért, hogy minél több látássérült ember élhessen ilyen csodás segítőkkel !"- írták közleményükben a szervezők. Erről is szólt a vakvezető kutyák világnapja alkalmából szombaton országszerte, így Kaposváron is megtartott rendezvény. 

Címkék: Baráthegyi, vakvezető, látássérült, kutya, egészségügyi anyagok