Énekszótól volt hangos a kaposvári Kossuth tér. Az autizmus világnapja alkalmából a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ, a Teljes Életű Autistákért Alapítvány és a Rákóczi Tagiskola így szerette volna felhívni a figyelmet az autizmusra.

- A megyében 80 autista van, de az országban 100 ezer autista van, folyamatosan nő a szám. Nálunk a Bárczi Gusztáv Módszertani Központban van a legtöbb autista gyerek, közel 30 a megyében. Folyamatosan nő a számuk és erre nem tudunk okot mondani, de valóban így történik - mondta a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ igazgatója, Benczéné Csorba Margit.

A szülők és a pedagógusok is azt mondják, az autista gyerekek különleges bánásmódot igényelnek, mert az átlagosnál sokkal érzékenyebbek a külvilágra. Sokszor düh-, vagy pánikrohamot kapnak.

null

Kaposvár polgármesterét könyvvel lepték meg a rendezvény résztvevői. Szita Károly a rendezvényen köszönetet mondott mindazoknak, akik azon dolgoznak, hogy a fogyatékkal élők is megmutathassák értékeiket.

- Kaposvár ereje éppen abban rejlik, hogy egyformán értékként tekint minden emberre. Legyen az ép, vagy valamiben sérült. A természet ajándéka, hogy sokfélék vagyunk, de az emberre, emberként tekintünk, a mi közösségünk ilyen - foglalta össze Szita Károly.

Tavaly kékre festették a Parlamentet, a riói Jézus szobrot, és a párizsi Eiffel tornyot is. Világszerte emlékeztek így az autizmus világnapjára. Ma este a kaposvári vá

Címkék: autizmus, világnap, egészségügyi anyagok, kaposvár