A többi mesehős között Micimackó, Bubó doktor és Vuk is díszíti már a mosdósi kórház gyermekosztályának falát. A napokban ugyanis elkészült és teljesen megújult néhány kórterem.

A munkálatok hónapokkal ezelőtt kezdődtek, csaknem 40 önkéntes dolgozott. A szobák már nagyon leromlott állapotban voltak, évek óta nem voltak kifestve. A csinosító akcióhoz több cég, magánszemély, egyesület és üzletek is csatlakoztak. Szita János, a Piros Fehér Zöld Alapítvány kuratóriumi elnöke: "16 örökbefogadóról tudok beszámolni. 15 kórtermet újítottunk fel és túl az első terveken, folyosókat, hozzátartozó helyiségeket, orvosi szobákat, étkezőket is sikerült megszépítenünk a sok támogatónak köszönhetően."

A rendhagyó tatarozásnak a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház orvosigazgatója, dr. Papp Erzsébet szerint lélektani hatása is van: "Nagy mértékben segíti a gyerekek gyógyulását. Különösen azért, mert ez egy rehabilitációs osztály, itt a gyerekek nem az átlagos ápolási időt, nem 5-6 napot töltenek, hanem néha 5-6 hetet, így a környezet rendkívüli hatással van rájuk."

Az ünnepélyes átadón a kórházban heteket, hónapokat eltöltő gyerekek rövid műsorral köszönték meg a támogatók segítségét.

Címkék: kórterem, Mosdós, önkéntes, gyermek, egészségügyi anyagok, kórház