Sok szülőnek a lombikprogram jelenti az utolsó reménységet, de türelmesnek kell lenni. Most csaknem fél évet kell várni a vizsgálatra.

Májustól a kormány kétszer annyi támogatást adna a lombikprogramra, mint eddig. Így a várólisták is rövidülhetnek.

- Az egészségbiztosítás terhére kétszer annyi beavatkozást végezhetünk, mint az elmúlt években és ennek az lesz az eredménye, akik taj kártyára szeretnék a beavatkozást elvégezni, nem kell Kaposvár vonatkozásában bő fél évet várni egy beavatkozásra - mondta a Kaáli Intézet intézményvezetője, Dr. Mánfai Zoltán.

Kaposváron tavaly 300 beavatkozást végeztek. Az egészségügyért felelős államtitkár elmondta: fontosnak tartják, hogy minél több gyerek születhessen Magyarországon.

- Egy év alatt 1400 terhesség származik ezekből a kezelésekből és 1700 gyermek születik, amennyiben ez a program fejleszthető, éves szinten ennyivel több gyerek születhet - tette hozzá az egészségügyért felelős államtitkár, Zombor Gábor.

Jelenleg kétmilliárd forinttal támogatja a kormány a lombikos beavatkozásokat. A források elosztásának részletei még nem ismertek. Arról egyeztetni fognak az érintett intézetekkel.

Címkék: kaáli, intézet, baba, egészségügyi anyagok