Somogy katasztrófavédelmi kirendeltségeiről, hivatásos és önkormányzati tűzoltó-parancsnokságairól, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságról, valamint az önkéntes tűzoltó egyesületektől is jelentkeztek véradásra október 8-án, ily módon hívták fel a figyelmet a természeti katasztrófák okaira. Az akció elsődleges célja, hogy rávilágítson, a legtöbb katasztrófa emberi behatás közvetett vagy közvetlen következménye, pedig nagy részük elkerülhető, de legalábbis előre jelezhető.

Nagyatádon, Siófokon és Kaposváron önkéntes és hivatásos tűzoltók egyenként 450 milliliter vér adományozásával emlékeztek meg a természeti katasztrófákról, s azok áldozatairól. Mindemellett gondoskodtak a vérkészletek feltöltéséről, hiszen a kórházaknak az életmentő műtétek elvégzéséhez elegendő vérkészítményre van szükségük.


Fotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Fotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az orvosi vizsgálatot követően végül hatvanheten bizonyultak alkalmasnak a véradásra – közülük kilencen első véradóként, de akadt olyan véradó is, aki immáron huszonkilencedszer segített embertársain. 450 milliliter vér akár három ember életét is megmentheti, így a katasztrófavédelem somogyi munkatársai több, mint kétszáz vérre, vérkészítményre szoruló betegen segíthetnek.

Címkék: véradás, tűzoltók, egészségügyi anyagok, somogy