Néhány napja lett rosszul egy kiskutya. Egyik pillanatról a másikra az esti órákban lebénult a lába. Gazdája azt mondja: nagyon megijedtek, azonnal hívták az ügyeletet, de rájuk sem számíthattak.

- Teljes kétségbeesésünkben hívtuk fel azt az állatorvost akihez jártunk rendszeresen. Ő nem fogadott már bennünket. Miután rendelési időn túl voltunk. Ezért jöttünk ide és azt kell, hogy mondjam, hogy 10 percen belül állatorvos állt a rendelkezésünkre - mesélte Szabó Ildikó.

A rendelőben ugyanis is alapáron látták el a beteg állatokat. Egy új jogszabály szerint azonban akár az alapdíj ötszörösét is el lehet kérni a páciensektől. Az állatorvosok egységes díjban szeretnének megállapodni. Ez egyelőre nem sikerült.

- Úgy gondolom, hogy az állatorvosoknak is mérlegelni kell a betegek megtartása érdekében, vagy ők is a szolgáltatásukat bővítik vagy valami egyezség történik. Mindenkinek más az ügyeletről alkotott véleménye. Van aki szombat, vasárnap kinyit egy- két órára ugyanazon a költségen dolgozik, aki ügyeletes az pedig ügyeleti áron - mondta a Hunyadi utcai Kisállatrendelő orvosa, Dr. Gippert Róbert.

null

Amíg nem egyeznek meg az orvosok, addig ügyelet sincs. A kamara elnöke szerint azonban már nem kell sokáig várni a megállapodásra.

- A rendelők közötti egyeztetés folyamatban van, és többször le is ültek a kollegák egymással. Úgy néz ki, hogy itt lesz egy megállapodás és várható, hogy ez a szüneteltetés fel fog oldódni - mondta a Magyar Állatorvosi Kamra somogyi elnöke, Zomborszky Zoltán.

Az ügyeleti rendszerben várhatóan 8 állatorvos áll majd össze. A tervek szerint egy hónapon belül újra lehet állatorvosi ügyelet a városban.

Címkék: állatorvos, ügyelet, egészségügyi anyagok, kaposvár