havazás


9 órai jelentés szerint Nagyatádon, Barcson, Kaposváron, Marcaliban, Böhönyén, Kadarkúton és Tabon hó hullik, Balatonbogláron gyenge hószállingózás tapasztalható, Csurgóról erős havazást jelentettek. A hóvastagság Marcaliban 0,5 cm, Nagyatádon 2, Böhönyén 1 cm, Csurgón és Kadarkúton pedig már elérte a három cm-t. A hőmérséklet folyamatosan csökken, Siófokon és Kadarkúton már 0 fok alatt van.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. értesítése szerint a megye útjai jól járhatók, sónedvesek. A közutak alásózását 17, az autópályák csúszásmentesítését 4 saját járművel végzik.

Aki teheti, továbbra se induljon útnak, illetve csak a téli időjárási viszonyoknak megfelelően felkészített járművel tegye azt. (Érdemes az autóban kisebb hólapátot, hóláncot, jégkaparót, meleg felsőruházatot, vastag kesztyűt, takarót, vontatókötelet, elakadásjelzőt, gyógyszert, mobiltelefont, némi élelmet és innivalót is tartani.)

A készenléti szolgálatok által üzemeltetett segélyhívó számok a nap 24 órájában rendelkezésre állnak. Akik bajba kerülnének, azok hívják az ismert 112-es (általános segélyhívó), illetve 107 –es (rendőrség) vagy 105-ös (katasztrófavédelem) segélyhívó számokat.

Címkék: havazás, katasztrófavédelem, megyei, 2014, somogy, egészségügyi anyagok