bejgli


Schemmeri Lászlóné Ágota a bejglihez valókat vásárol. Azt mondja minden évben süt mákosat és diósat is. Náluk ez már hagyomány.

- Van egy nagyon jó receptem, ami bevált és az egész család élvezi, úgyhogy nagyon jó és nem készen veszem, hanem én sütöm otthon. Olcsóbb is, tojás se kell bele, egy rámával, egy kiló liszttel megoldom az egész karácsonyt - válaszolta Schemmeri Lászlóné.

Rajta kívül még sokan gondolják úgy,a házi készítésű az igazi. De vannak olyanok is, akik nem bíbelődnek a sütéssel, megrendelik a kalácsokat. Az egyik kaposvári  sütödében már rég túl vannak az alapanyagok beszerzésén. Ők már nagyban dolgoznak a süteményeken. Van élesztő nélküli, cukormentes és tönköly lisztből készült is. Az ízük szinte ugyanolyan, mint az eredetinek.

- A tönköly lisztből készült, ugye a tönköly lisztnek a tulajdonságaiból fakadóan egy kicsit masszívabb, egy kicsit jobban meg kell rágni, de abszolút élvezhető és nagyon finom - mondta Ojtó Szabolcs, a Slendy Pékség marketingvezetője.

Aki nem akar egy egész rúddal megenni, azoknak készülnek kis kör alakú fenyőfával díszített úgynevezett minibejglik.

Hóember, Mikulás, karácsonyfa, csipkebogyó – ezek mind-mind marcipánból vannak. Nemcsak a bejglik, a torták is kapósak karácsonykor. Ezek a díszek mind azokra kerülnek majd.

- Ahhoz képest, hogy ilyen jó nagy elég aprólékos munka, mire az egyes elemeket kivágni, meg díszíteni, és mire összeáll az egész, az egy elég hosszú folyamat - tette hozzá Ejbeck Vivienn.

A tapasztalatok szerint idén sokkal többen rendelnek tortát, mint tavaly.

- A szivárvány minden színében, fantáziájuktól függ a vásárlóknak, bármit tudunk teljesíteni. Ami most nagyon menő a karácsonyi díszítéses, marcipánnal bevont, díszített torták, amik nagyon mennek - mondta Térmer Sándorné, eladó.

Mindezek mellett természetesen a mézeskalácsok, a pozsonyi kifli és az aprósütemény is sláger marad az idén karácsonykor.

Nézze meg mindezt videón is:

Címkék: finomságok, bejgli, karácsonyi, torta, yolo, egészségügyi anyagok