Mosolygó arcokkal találkozhatott az, aki ma ellátogatott a kaposvári kórház  gyerekosztályára. A kis betegeknek a Mosolygó Kórház Alapítvány tartott  foglalkozásokat, ahova Szita Károly is ellátogatott. Kaposvár egymillió forinttal  támogatja a jövőben az itteni terápiákat.

Vidámsággal volt teli a kaposvári kórház gyerekosztálya. A Mosolygó Kórház  önkéntesei látogattak el a kis betegekhez.

- A foglalkozások célja az, hogy megtörjük ezeket a kórházi szürke hétköznapokat és  mosolyt csaljunk a gyerekek és a szülők arcára is - mondta az önkéntes, Kovács  Anikó.

Színeztek velük, labdáztak és az önkéntesek meg is vizsgáltatták magukat. A Mosolygó  Kórház Alapítvány 2004-ben alakult. A budapesti kórházakat több vidéki intézmény  követte, köztük a kaposvári is, ahol már 112 önkéntes látogatja a gyerekosztály  betegeit..

- A Mosolygó Kórház alapítója elmondta: a programjukról több orvos vallja és a  kutatások is azt igazolják, hogy ez tényleg jót tesz a gyerekeknek és a  foglalkozások hatására gyorsabban gyógyulnak a gyerekek - mondta a Mosolygó Kórház  alapítója, Royaards Albert.

Kaposvár polgármestere a város támogatásáról biztosította az alapítványt.

- Elnök úrral találkoztam a nemzetközi kamarazenei fesztiválon, ő mesélt az  alapítványukról, büszkén mondta, hogy a leghatékonyabban a kaposvári működik, engem  az büszkeséggel töltött el, hogy ilyet hallhattam tőle - mesélte Kaposvár  polgármestere, Szita Károly.

Kaposvár a Mosolygó Kórház munkáját egymillió forinttal segíti a jövőben. Szerintük  ez a pénz nem kerülhetne jobb helyre, mint az önkéntesekhez, akik mosolyt csalnak a  beteg gyerekek arcára.

Címkék: arcok, mosolygó, beteg, kórház, egészségügyi anyagok, kaposvár