Az alkohol mentette meg a fagyállóval dúsított bort ivó fiatalokat. Az egyik férfi áldozat, Gergő a Blikknek azt mesélte:  neki két deci, a lányoknak pedig egy-egy deci vodkát adtak az orvosok  budapesti Péterfy Sándor utcai kórházban, amit azonnal le kellett húzniuk. Az "ellenszer" azonban nem csak semlegesítette a fagyállót, hanem a hangulatot is jelentősen feldobta. Addig rollereztek a fiatalok az infúzióállvánnyal, míg ki nem dőltek.

Az áldozat azt is elmesélte, hogy éppen barátnője névnapját ünnepelték, amikor unokanővéréék hoztak két liter meggybort, amit állítólag egy „ismerősüktől” kaptak. Gergő szerint az ital finom volt, de túlontúl édes. Másnap pedig már kezdődtek a mellékhatások: hallucinálni kezdtek, nem bírtak járni és forogni kezdett velük a világ. Az unokanővér azonnal kórházba küldte őket.

Az alkoholos kezelés egyébként életmentő volt a fiatalok számára, ugyanis életük veszélyben forgott. A tolvaj például belehalt a szennyezett szeszbe.

Fagyállómérgezés esetén azért itatnak alkoholt a betegekkel, mert a szervezet addig nem dolgozza fel a mérget, amíg a szesz lebontása lefoglalja a szervezetet. A fagyálló 15 óra alatt kiürül a betegből, addig kell fenntartani az életmentő részegséget - írja a Blikk.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk: a rendőrség gyanúja szerint egy vácszentlászlói gazda azért öntötte a borába a fagyállót, mert megelégelte, hogy rendszeresen tolvajok dézsmálják a borát. A rendőrség most emberölés kísérletével gyanúsítja a férfit.

Címkék: fagyálló, mérgezett, fiatal, bor, kórház, egészségügyi anyagok