A napokban hirdették ki annak a több mint hárommilliárdos közbeszerzésnek az eredményét, amelyet az Országos Mentőszolgálat írt ki. A tenderen a finn hátterű Profile Vehicles Oy társaság lett a befutó, melynek fő profilja a speciális járművek tervezése és legyártása.

Országosan mintegy 180 autóról van szó, amelyek többségét az új mentőállomásokra telepítik majd, de a szakmai-, gazdasági- és hatékonysági- szempontok is döntenek az elosztásuknál.

Baranyába, Somogyba és Tolnába a teljes állományból összesen 30-31 darab jármű érkezhet. Azért ennyi, mert a közép-magyarországi régiót - ami Budapestet és Pest megyét jelenti - nem érinti ez a fejlesztés.

Somogyban Böhönye, Igal és Kadarkút lesz új mentős szolgálati hely. Igalban és Böhönyén a tervek készülnek, Kadarkúton már a kivitelezőt is kiválasztották. Ezeken az állomásokon 2014 januárja és augusztusa között állhatnak szolgálatba az új gépkocsik.

Videónk kattintásra indul:

Az OMSZ-nak B és C típusú (mentő, illetve eset-rohamkocsi), két- vagy négykerék-meghajtású járművet szállítanak, hozzávetőleg fele-fele arányban Volkswagen Crafter és Mercedes Sprinter típusú járművek mentővé alakításával.



Címkék: beszerzés, mentő, régió, állomás, új, fejlesztés, autó, Somogy, egészségügyi anyagok