Két és félmilliárd forint kiegészítő támogatást ad az állam a Kaposi Mór Oktató Kórház a Pólus program befejezéséhez - jelentette be Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter kedden Kaposváron.

bokréta

Ezzel a támogatással a kórház rekonstrukciója teljes egészében befejeződhet - mondta a miniszter azon a sajtótájékoztatón, amelyet az intézmény tömbfejlesztési programjának II. ütemében épülő két új szárny bokrétaünnepsége után tartottak. A projektben épülő további két szárny bokréta-ünnepségén Németh Lászlóné hangsúlyozta, hogy a Pólus programban a kaposvári lehet az első olyan kórház, amelynek fejlesztése az elsőtől az utolsó ütemig megvalósul.

„Az Új Széchenyi Terv forrásaiból megítélt több mint 14,5 milliárd forintért rövidebb várólistákat, biztonságosabb és jobb minőségű ellátást, javuló kapacitás-felhasználást, gazdaságosabb és hatékonyabb működést várunk a fejlesztéstől” – fejtette ki a miniszter.

Az integrált egészségügyi ellátórendszer komplex infrastruktúra-fejlesztését célzó uniós támogatású projekt 2009-ben kezdődött a kaposvári kórházban, 12,4 milliárdos költségvetéssel. A kormány által biztosított összegből 2015 nyarára befejeződhet a tömbrehabilitáció, és ezzel a járó- és fekvőbetegeket ellátó egységes rendszer kialakítása.

Címkék: bokréta, váró, lista, ünnepség, megújul, kórház, egészségügyi anyagok