miskolci kórház


Mint ahogy arról korábban a KaposPont is beszámolt, egy hét alatt kilenc csecsemő halt meg a miskolci kórházban augusztusban. Az eset miatt rendkívüli vizsgálatot rendelt el Orbán Viktor miniszterelnök a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban, ahol a vizsgálat idejére felfüggesztették az intézmény igazgatóját, Csiba Gábort.

A vizsgálat most véget ért, amely szerint a koraszülés, az alacsony születési súly, alapbetegségek, illetve az ebből adódó rosszabb életkilátások és a bakteriális fertőzés okozta járvány egyaránt szerepet játszottak az újszülöttek halálában.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkárságának vizsgálata nem tárt fel szakmai hibát, vagy a protokolloktól, és a Magyarországon megszokott koraszülött intenzív centrumbéli ellátási rendtől eltérő ellátási gyakorlatot - olvasható a közleményükben.

A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet tájékoztatása szerint Csiba Gábor, a kórház főigazgatója keddtől ismét munkába állhat.

Címkék: miskolc, kilenc, fertőzés, csecsemő, halál, egészségügyi anyagok