- A természet mindig jó befektetés, mert örök érték. Nekünk, kaposváriaknak szerencsénk van, hogy bár a városban élünk, mégis karnyújtásnyira van tőlünk a természet – mondta a pénteki avatón Szita Károly polgármester.

A fejlesztések keretében a Gyertyánosi Parkerdőben megszépült a filagória, a kültéri kemence, a Négy testvér-forrásnál kijavították a fahidat és a gyalogösvényt is rendbe tették. Így a parkerdőhöz gyalogosan, vagy helyi járatos autóbusszal érkező turisták is könnyebben jutnak le a meredek szakaszokon. A Deseda-Gombás Parkerdőben felújították a tornapályát, pihenőhelyeket alakítottak ki a Nordic walking pályán. Felújították a szigetre vezető fahidat, valamint a filagóriát, és a forrás környezetét is rendbe tették a Tókaji Parkerdőben.

Járhatóbbak lettek az ösvények és korszerűbbek a pihenőhelyek a Világos-Hárserdő, a Róma hegy – Nádasdi Parkerdő, valamint a Katica tanya – Kardosfa túraútvonalakon. A turisták könnyebb tájékozódását 19 új információs tábla segíti, és készültek a környéket népszerűsítő kiadványok is.

- A Sefag Zrt. ezen felül is folytatja a Kaposvár környéki erdőkben a fejlesztéseket. A Deseda-Gombás parkerdőben egy kalanderdőt hozunk létre, a Zselic szívében, Kardosfán, pedig egy egyedülálló csillagvizsgálót építünk - sorolta a cég jövőbeni terveit Barkóczi István, a  Sefag Zrt. vezérigazgatója.
A pénteki ünnepségen az iskolások természetismereti órán vettek részt, a résztvevők pedig bejárták az új gyalogösvényt és kemencés lángost sütöttek.

A Kaposvár és a Zselic vidéke Turisztikai Desztináció Menedzsment DDOP-2.1.3/B-11-2011-0006 projektje az Európai Unió támogatásával valósult meg.


Címkék: megújultak, európai, unió, erdő, fejlesztés, egészségügyi anyagok, kaposvár