Már elérte nyugati határainkat az a hidegfront ami hétfőre nálunk is lehűlést okoz. A front grönlandi eredetű hideg levegőt szállít a magasban, de természetesen a lehűlés is ott lesz majd drasztikusabb,  2 méteres magasságban 4-5 fokos hőmérséklet visszaesés valószínű. A hidegfront várhatóan kissé lelassul térségünkben, így a jövő hét első napjainak időjárását meg fogja még határozni.

A következő három nap időjárása Kaposvár és térségére:



Vasárnap: Eleinte napos idő várható, majd a délutáni óráktól időnként erősen megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordulhat majd elő zápor, esetleg gyenge zivatar. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A délutáni órák maximum hőmérsékletei többnyire 23-26 fok között alakulnak. A késő esti órákban szeles idő várható, a hőmérséklet általában 14-19 fokig csökken.



Hétfő: Időnként erősen megnövekszik a felhőzet, elszórtan várható futó zápor. Az északnyugati szél egész nap élénk, időnként erős lesz. A reggeli órák  hőmérséklete 10-14 fok között alakul, a délutáni legmagasabb hőmérséklet 20-23 fok között várható.



Kedd: Eleinte még erősen felhős lesz az ég, futó zápor előfordulhat majd. Az északnyugati szél továbbra is erős, néha viharos lesz. A legalacsonyabb reggeli órák hőmérséklete 9-14 fok között alakul, a kora délutáni maximum hőmérsékletek többnyire 22-25 fok körül tetőznek.



Távolabbi kilátások:
A jelenlegi számítások szerint, a hidegfront nyugalomba jutása után déli áramlás veszi kezdetét, a hét második felétől erősödik a nappali felmelegedés.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: yolo, időjós, tibor, kapospont, szalinay, egészségügyi anyagok