gyógyszertár patika


Szombaton és vasárnap a szokásos rend szerint működnek azok a gyógyszertárak, amelyek ezeken a napokon egyébként is nyitva tartanak. Hétfőn a szombati nyitva tartás szerint dolgoznak. Augusztus 20-án, kedden ügyeletet látnak el az arra kijelölt gyógyszertárak - írta az ÁNTSZ.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy a patikák bejáratánál ki kell írni a legközelebbi ügyeletes gyógyszertár elérhetőségét, továbbá a legközelebbi háziorvosi és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát.

Az ügyeletes gyógyszertárakról az ÁNTSZ honlapján tájékozódhatnak: www.antsz.hu/felso_menu/lakossagi_tajekoztatas/gyogyszerellatas_felugyelete/gyogyszertar_ugyeletek.

A hosszú hétvégén a megyék sürgősségi beutalási rendjéről, valamint a háziorvosi ügyeletekről a kormányhivataloknál kérhetnek felvilágosítást.

Az ÁNTSZ közleményében arra is kitért, hogy ha mérgezés gyanúja merül fel, az év minden napján, 24 órában működő egészségügyi toxikológiai szolgálatot keressék, amelynek ingyenesen hívható száma 06-80-20-11-99.

Címkék: tár, tartás, gyógy, szer, gyógyszertár, nyitva, egészségügyi anyagok