laborban vizsgálat


A Balatonlelléről és környékéről kórházba került betegek állapota kielégítő - közölte a megyei tisztifőorvos a KaposPonttal. A balatonboglári háziorvosi rendelőben tegnap óta nem jelentkezett hasonló tünetekre panaszkodó páciens, és Fonyódról sem jelentettek újabb megbetegedést.

Ettől függetlenül valószínűsítik, hogy ennél több ember betegedett meg, ugyanis sokan csak a hazautazásukat követően lettek rosszul. Egy olvasónk és felesége például otthonukban, Békéscsabán lábadoztak.

Tegnapi cikkünk kommentejeiből az is kiderül: vannak, akik egy nap alatt is felépültek a kórból, mások viszont négy-öt napig is nyomják az ágyat.

A legtöbb megbetegedés - az esetek egynegyede - vélhetően egy kétcsillagos balatonlellei hotelhez köthető. Éppen ezért a környéken már mindenki ételmérgezésről beszél. A szálloda vezetősége állítja: nem a náluk felszolgált ételek miatt lettek betegek az emberek, és ezt dr. Fadgyas Erzsébet megyei tisztifőorvos is megerősítette. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) azért záratta be mégis a létesítmény éttermét, mert élelmiszerhigiéniai és közegészségügyi hiányosságokat találtak az ellenőrök.

A kórokozó egyelőre nem ismert, az eddig elvégzett laboratóriumi vizsgálatok eredménye negatív, a betegminták elemzése pedig még nem ért véget. A szakemberek azt feltételezik, vírusos eredetű, érintkezéssel terjedő megbetegedésekről van szó.

Címkék: hasmenés, rosszullét, hányás, fertőzés, vírus, mérgezés, étel, egészségügyi anyagok, Balaton