Szerda este meghosszabbította a korábban elrendelt hőségriadót az országos tisztifőorvos. A csütörtök éjfélig elrendelt, 3. fokú riasztás, péntek éjfélig lesz érvényben.



Ami az időjárást illeti, ma is derült időre már-már sivatagi forróságra kell számítani. A hőmérséklet 37-41°C közé emelkedik, de hajnalban is mindössze csak 18-24°C közé hűl le a levegő. Elsősorban a Dunántúl nyugati és északi felén megélénkül a délies szél. Nagyon erős lesz az UV-sugárzás!

Pénteken még az ország nagy részén forróságra kell számítani, de késő délután, kora este nyugat felől egy hidegfront közelíti meg térségünket, záporok, zivatarok, helyenként akár heves zivatarok is kialakulhatnak.

Eső


Szombaton hidegfront érkezik: keleten még folytatódik a kánikula, nyugaton már visszaesik a hőmérséklet, de országszerte záporok, zivatarok frissíthetik fel a levegőt. Feltámad a szél, szervezetünk végre fellélegezhet.Vasárnap a front kelet felé elhagyja térségünket, bár keleten még egy-egy zápor kialakulhat. A Dunántúlon kitisztul az ég. 26 és 30°C közötti értékekre van kilátás. Hétfőn 30°C körüli értékekre és kevés felhőre számíthatunk.

A Balaton vize tegnap délután 27.5°C-os volt, ami várhatóan ma még emelkedni fog.

Címkék: , 2013, idő, yolo, nyár, meleg, egészségügyi anyagok, időjárás